Framhever Tromsøs deltakere

Jonas Stein, byråd for næring, kultur og idrett, tok første trekket for det norske andrelaget i dagens runde av Sjakk-OL. Som lokal politiker ønsker Stein å sette ekstra fokus på byens deltakere i olympiaden.

– Vi skal være meget stolte over å ha tre tromsøjenter med i olympiaden på hjemmebane!

Ei dypt konsentrert Edit Machlik i ‘slaget’ mot Sveriges Pia Cramling. Foto: Daniel Skog, COT 2014.
Ei dypt konsentrert Edit Machlik i ‘slaget’ mot Sveriges Jessica Bengtsson. Foto: Daniel Skog, COT 2014.

Byråden (V) viser til ‘sjakk-tvillingene’ Monika og Edit Machlik, og Elise Sjøttem Jacobsen. Som vertsnasjon får Norge stille med to lag i både åpen klasse og i dameklassen – hvor de 16-årige tvillingene spiller for Norges andrelag. I tillegg gjorde oddetall i dameklassen det slik at Norge også fikk med et tredje lag som nå 13-årige (!) Elise spiller for.

Stein gjorde i dag åpningstrekket for Monika Machlik i kampen mot Pia Cramling, svensk stormester og tidligere kvinnelig Europamester, i Sjakk-OLs femte runde.

– Som sjakkinteressert følger jeg selvsagt med på lekene, men jeg må innrømme at jeg har ekstra fokus på våre deltakere. Som byråd håper jeg disse lekene fører til ekstra rekruttering for sjakklubben, sier Stein.

13-årige Elise Sjøttem Jacobsen, her i en kamp mot Qiyu Zhou fra Canada. Foto: Daniel Skog, COT 2014.
13-årige Elise Sjøttem Jacobsen, her i en kamp mot Qiyu Zhou fra Canada. Foto: Daniel Skog, COT 2014.
Hovedbilde: Byråd Jonas Stein gjør åpningstrekket for Monika Machlik i dagens femte runde. Ved hans side står assisterende sjefdommer Karl-Johan Rist. Foto: Georgios Souleidis, COT 2014.