Finansministeren åpner Sjakk-OL

Finansminister Siv Jensen foretar den offisielle åpningen av Sjakk-OL fredag 1. august. Dette vil hun gjøre fra scenen i Skarphallen – hvor den spektakulære åpningsseremonien vil gå av stabelen.

Siv Jensen (FrP) vil med dette gi startskuddet for den 41. sjakkolympiaden – og de første olympiske leker i Nord-Norge noensinne.  Seremonien begynner kl. 19.30 – og vil karakteriseres av et storslått lys- og videoshow, og innslag med norske artister fra øverste hylle.

– Med finansministeren – som er statsministerens stedfortreder – på plass fredag, blir det tre representanter fra regjeringen som kommer til Tromsø i løpet av olympiaden. Det er vi svært glade for! Sjakk-OL er verdens fjerde største idrettsarrangement, og med 174 nasjoner det største noen gang arrangert i Norge, sier Børge Robertsen, administrerende direktør i Sjakk-OL Tromsø 2014.

Regjeringen representeres også ved kulturminister Thorhild Widvey, som vil foreta åpningstrekket første spilledag 2. august. Og sist, men ikke minst kommer statsminister Erna Solberg senere i turneringen.

Deltar også på frimerkelansering

I tillegg til den offisielle åpningen av sjakklekene, skal Siv Jensen også delta på lanseringen av Magnus Carlsens frimerke i anledning av Norges Sjakkforbunds 100-årsjubileum.

Finansministeren vil under sitt Tromsø-besøk fredag få et godt innblikk i Sjakk-OL, og oppleve hvordan Tromsø som vertsby har tatt tak i dette gigantarrangementet. Norge som nasjon er 200 år, og Norges Sjakkforbund 100 år. Det var en av hovedgrunnene til at Norge søkte om Sjakk-OL nettopp i år. Deltakelsen er rekordstor – med hele 174 nasjoner og 3200 deltakere, støtteapparat og FIDE-representanter.

Foto: Rune Kongsro.